50,09lei

Stoc epuizat

SKU: 7141000034 Category:

Descriere

Test permanent pentru a determina conținutul de CO2 şi a pH dn acvariile de apă dulce.

Un indicator special care măsoară nivelul de CO2 în mg/l. (20-25 mg/l CO2 este ideal).
Datorită indicatorului special, nivelul de CO2 este indicat independent faţă de substanţele care influenţează pH-ul din apă cum sunt acizii humici sau nitraţii.
Înlocuiţi indicatorul la 3-4 săptămâni = rezistă în total 9-12 luni.
Indică valoare pH-ului (6,4-7,8) în plus faţă de nivelul CO2.
Ecranul pentru afişarea pH-ului funcţionează doar atunci când nu s-a adăugat nicio substanţă care influenţează pH-ul cum e PH-Minus sau turba.

Principiu de testare:
Un dispozitiv care conţine un indicator lichid care e separat de apa înconjurătoare printr-o bulă de aer. CO2–ul este răspândit prin deschiderea de jos a dispozitivului, prin bula de aer în indicator. După o perioadă scurtă de timp indicatorul lichid va avea acelaşi nivel de CO2 ca şi apa din acvariu. Indicatorul îşi schimbă culoarea în funcţie de nivelul de CO2: albastru = prea puţin CO2; verde = nivel optim CO2; verde gălbui spre galben = prea mult CO2. Nivelul de CO2 poate fi citit direct de pe diagrama colorată.
Bula de aer descrisă e vitală ca nivelul să fie afişat corect, deoarece altfel indicatorul se amestecă altfel cu apa înconjurătoare şi culoarea păleşte.

Avantaje
Multe Teste Permanente pentru CO2 sunt amestecate cu un amestec de apă din acvariu şi indicator. Asta înseamnă că nivelul carbonatului de calciu din acvariu trebuie să fie măsurat separat pentru a putea cumula corect nivelul CO2. Noul JBL CO2 Permanent Set pentru test pH foloseşte un indicator care este gata pentru a fi folosit şi nu are nevoie să fie diluat cu apă din acvariu. Nivelul CO2 poate să fie măsurat direct, independent faţă de alţi acizi din apa din acvariu. Nivelul CO2 poate să fie aşadar măsurat direct, independent de alţi acizi din apa din acvariu (ex. acid humic sau nitraţi), ca o valoare numerică scrisă în miligrame pe litru.