Stiati ca …rasa de caine Amstaff iubeste copiii?

„Cainele, cel mai bun prieten al omului!”

Loial, iubeste distractia, neinfricat si afectuos, cainele Amstaff  American Staffordshire Terrier, este o mare bucurie pentru familie. Daca acesta este crescut intr-un mediu plin de iubire si caldura, el va fi iubitor si jucaus, se va juca cu copiii in gradina si se va lipi de „mami si tati” cand acestia stau pe canapea.  

Daca detii un Amstaff si in curand va veni un nou membru in familie, acesta trebuie obisnuit cu cel mic.

Din experienta altor posesori ai acestei rase de caini, acomodarea cu noul membru se face in mai multe etape.

Prima reactie a cainelui este curiozitatea,”oare ce este acolo?”,adulmecatul,deoarece este un miros nou si exprimarea fericirii prin datul din codita. Acestia trebuie obisnuiti treptat cu mirosul bebelusului, hainutele purtate ale celor mici, scutecele si servetelele umede. Dupa cateva zile de adulmecat va sosi momentul in care cei doi sa se cunoasca. Multe persoane au o teama in privinta cainelui sa nu fie gelos pe cei mici, insa daca dragostea si grija este impartita nu va trebui sa existe aceasta teama.

American Staffordshire Terrier nu este o rasa agresiva, doar daca noi ii facem sa fie asa, sa ii lipsim de atentie, iubire si familie. Printr-o disciplina si un dresaj corespunzator, aceasta rasa de caini poate deveni un prieten pe viata al omului si un mare protector pentru cei mici.

Lasă un răspuns