Porcușorul de Guineea

Pentru a rupe misterul denumirii acestui animal, mic, blănos și drăgalaș vă vom spune ca acesta nu este un porc și nici nu provine din Guineea, acest nume i-a fost atribuit deoarece în Marea Britanie era vândut pentru o “guinee”, o monedă de prin secolul al-XVI-lea. Acest animal de companie este unul dintre cele mai răspândite rozătoare, este o creatură sociabilă, ce apreciază compania, despre care nu se vorbește suficient!

Porcușorul de Guineea este originar din America de Sud și face parte din familia rozătoarelor.

Adulții ating o lungime de 25-36 cm, greutatea lor variază de la 1 kg până la 1,2 kg și durata medie de viață este de 4-7ani, deși se cunosc și exemplare care

au atins vârsta de 10 ani.Acesta este un animal de companie nemaipoment, iubitor, care nu face altceva decât să ronțăie toată ziua, să țopăie și să se joace.

Porcușorul are un auz fin, ceea ce înlesnește comunicarea, poate recepționa mesaje sonore cu frecvențe de până la 30 kHz, dincolo de limita sunetelor captate în mod normal de urechea umană.

Mirosul și simțul tactil este superior celui uman, în același mod în care aceștia își recunosc stăpânii după miros, ei identifică și reprezentanții propriei specii. În ceea ce privește vederea, porcușorii au o vedere laterală care nu permite o percepție în adâncime și au probleme în ceea ce privește determinarea distanței și a înălțimii.

Porcușorii de Guineea nu zgârie, nu mușcă comparativ cu alte rozătoare și de aceea este unul din animalele preferate ale copiilor, potrivit tinerilor și ideal persoanelor vârstnice.

Deseori se afirmă despre porcușorii de Guineea că nu ar excela în inteligență sau că ar fi plictisitoare. Este adevărat că nu le caracterizează viteza de deplasare, dar sunt alerte, pline de viață și ușor de dresat.

Aceste vietăți simpatice, pe lângă meniul complet caracteristic speciei, mănâncă iarbă, morcov, castravete, conopidă, mere, varză chiar și păpădie, dar pentru ca sistemul lor digestiv sa funcționeze cum trebuie din alimentația lor nu trebuie să lipsească fânul. Porcușorii de Guineea au nevoie de mișcare zilnică deoarece sunt gurmanzi înăscuți. Mănâncă atât ziua cât și noaptea, iar cantitatea de mâncare trebuie oferită în funcție de vârstă, starea de sănătate și modul de viață. În plus, trebuie asigurată zilnic apa proaspătă.

Îngrijirea porcușorului necesită atenție, trebuie sa aibă întotdeauna așternutul curat, acesta poate sa fie din talaș, peleți, hârtie și covorașe absorbante. Porcușorii cu păr lung au nevoie de periere regulată, spre deosebire de cei cu păr scurt, care se întrețin singuri.

Lasă un răspuns