Pixie-Bob, un linx domestic

Seamănă izbitor cu un linx american, dar este, poate, cea mai blândă dintre feline. Vorbim despre Pixie-Bob, o pisicuță drăgălașă, iubitoare, cu un aspect interesant. Rasa a apărut pentru prima oară în nord-vestul Statelor Unite, dar a fost acceptată destul de târziu în expozițiile feline.

Originea acestei pisici nu este foarte precisă. Legenda spune că masculii Bobcat s-au încrucișat cu pisicile care trăiau în fermele izolate din nord-vestul Americii, iar pisoii rezultați au preluat înfățișarea tatălui și temperamentul mamei.

Pisica Pixie-Bob ideală trebuie să semene cât mai mult posibil cu pisica sălbatică americană Bobcat. Trebuie sa fie puternică, cu un piept bine dezvoltat, osatură puternică și musculatură perfectă. Pixie-Bob are o expresie gânditoare, datorată frunții sale proeminente care face ca ochii săi să pară mai închiși la culoare și să-i dea privirii un aspect contemplativ.

Nasul este mare și trufa cărămizie; obrajii și fruntea sunt bine dezvoltați, iar părul, destul de des și ridicat pe corp, poate fi scurt sau lung, mai lung în zona bărbiei, ca la pisica sălbatică. O altă caracteristică este coada scurtă, purtată în poziție destinsă mai degrabă decât deasupra corpului.

Culoarea blănii

Roba pisicii Pixie-Bob are toate nuanțele de brun tabby; marcajul său este pătat, dar este acceptată și o tonalitate mai roșcată a robei, ceea ce îi conferă acesteia un aspect mai cald, culoarea de bază fiind maroniu închis.

Temperamentul

Chiar dacă poate trăi de o manieră complet autonomă, Pixie-Bob este în realitate mai degrabă leneșă și atât de inteligentă încât a înțeles că este mult mai practic pentru ea să primească hrană de-a gata de la stăpânul său decât să încerce să și-o procure singură. Viața ideală, pentru pisica din această rasă, înseamnă un coșuleț confortabil, situat în apropierea șemineului, înconjurat de persoane gata să o răsfețe. Alura sa sălbatică nu trebuie să ne facă însă să o confundăm: Pixie-Bob este o pisică blândă, care se atașează de toți membrii familiei.

Standard

Pixie-Bob seamănă cu un linx american: linxul roșu. Corpul sau este puternic și musculos, lung, cu umeri proeminenți. Atunci când se află în mișcare, are mersul unei pisici sălbatice. Membrele sunt lungi, cu osatură puternică și musculoasă, iar labele sunt aproape rotunde, mari și late.

Pentru a fi acceptată în expoziții, coada sa trebuie să fie scurtă, de minim 5 cm. De asemenea, capul acestei pisici este tipic, asemănându-se cu o pară mare, inversată. Din profil, fruntea este bombată, cu un nas mare, bot cărnos, lat și puternic. Ochii au o formă triunghiulară, ușor rotunjită, sunt destul de bine distanțați și au culori variate: de la auriu, la culoarea alunei, până la verde. Urechile sunt de dimensiuni medii și ușor înclinate spre părțile exterioare ale capului. Blana poate fi scurtă sau semilungă. În cazul părului scurt, acesta este mătăsos și lânos. Pentru subiecții cu păr semilung, lungimea firului nu trebuie să depășească 5 cm. În ambele cazuri, observăm variații în funcție de anotimpuri. În expoziții, singura culoare autorizată este brown spotted tabby.

Lasă un răspuns