Nimfele, o companie veselă

Nimfele ( Nymphicus hollandicus) se aseamănă cu papagalii cacadu și provin din Australia. Sunt păsări blânde și docile, nomade prin natura lor, călătorind de-a lungul pajiștilor și savanelor australiene, în căutarea hranei și a unor locuri potrivite pentru cuibare.

Nimfele sunt cei mai mici papagali din familia Cacatuidae, având numeroase caracteristici comune: creasta specifică, capul lat și aspecte legate de comportament (atât femelele, cât și masculii participă la incubarea ouălor). Când sunt amenințați, atât papagalii nimfă cât și cacadu adoptă o poziție specifică, ghemuindu-se, își ridică puțin aripile și scot un sunet specific. Se spune că niciun alt papagal australian nu are această reacție.

Hrană și îngrijire

De regulă, hrana este constituită din: 65-80% granule, 15-30% legume și 5% fructe.

Dimensiunea coliviei trebuie să fie de minimum 130 cm², 60 cm înălțime și suficient de mare cât să încapă jucăriile și stinghiile, fără ca pasărea să fie prea înghesuită. Barele orizontale le permit păsărilor să se cațere, dar nu trebuie să fie amplasate la distanțe mai mari de 2 cm una de cealaltă.

Compatibilitate

Se înțelege bine cu alte păsări din aceeași specie. În natură, se grupează în stoluri mari. Odată ce sunt domesticite, nimfele pot fi foarte afectuoase. Trebuie mânuite de mici, altfel pot deveni distante când cresc.

Durată de viață:

Nimfele trăiesc 5-25 ani în captivitate și peste 30 de ani în sălbăticie.

Împerechere

Își fac cuib între lunile august și decembrie, dar sezonul de împerechere depinde de climat și mai ales de precipitații. De obicei, masculii au fețele mai viu colorate și pete mai strălucitoare pe obraji; masculii cântă și fluieră, în timp ce femelele sunt relativ tăcute. În plus, masculii pot fi mai agresivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *