92,19lei

Stoc epuizat

SKU: 7141200086 Category:

Descriere

Tratament împotriva viermilor branhiilor, viermilor de piele şi altor infecţii, pentru pestii de iaz.

Medicament eficient împotriva viermilor branhiilor (Dactylogyrus), viermilor de piele (Gyrodactylus), a teniei (Cestodae) şi a lipitorilor (Piscicola), pentru categoriile de peşti similare crapului, bibanului şi somnului.

Respiraţia greoaie, frecarea de obiecte, înotul smucit  combinat cu schimbarea culorii sau stări letargice sunt semne ale infecţiei cu viermii ai branhiilor. Semnele roşii pe piele pot fi de asemenea observate în cazul infecţiei cu viermii ai branhiilor. Scăderea masivă în greutate, în ciuda hrănirii normale este un semn al infecţiei cu tenie. Lipitorile sunt recunoscute drept “viermi” roşii mici, având câţiva centimetri lungime, prinşi de pielea peştelui la un capăt sau celălalt al acestuia.

Contraindicaţii: Nu se cunosc contraindicaţii.

Precauţii: A nu se folosi pentru nevertebrate (melci, crustacee, creveţi, etc).

Reacţii adverse: Nu se cunosc. În cazul în care observaţi reacţii adverse la peştii dumneavoastră, vă rugăm să ne contactaţi şi comunicaţi acest lucru veterinarului sau farmacistului.

Interacţiune cu alţi agenţi: Folosirea simultană a tratamentelor de apă poate slăbi efectul JBL GyroPond Plus. Nu folosiţi produsul cu alte produse de întreţinere sau medicamente, inclusiv sare.

Aplicare: Se aplica la o temperatura a apei de peste 10°C .

Dozaj: 40 ml pentru aprox. 800l apă iaz in cazul teniilor si 40ml pentru 400l apa de iaz la restul viermilor si infectiilor. Agitati cu fermitate flaconul cu medicament.  Amestecaţi cantitatea necesară cu apă din iaz într-o stropitoare şi împrăştiaţi în mod egal în iaz. Durata de actiune în apă: 7 zile. După perioada de tratament, schimbaţi 30% din apă. Tratamentul se va repeta dupa 14 zile în cazul viermilor la nivelul branhiilor care depun ouă.

Conditii de aplicare:

  • Nu turnaţi pe plante.
  • Nu filtraţi prin carbon activ în timpul tratamentului.
  • Opriţi echipamentul UV-C.
  • Medicamentul se aplica dimineata.

Pestii trebuiesc urmariti dupa aplicarea dozei recomandate. In caza de supradozare  iazul trebuie sa fie bine aerat cu o pompa de aer. Verificati zilnic nivelul de NH3/NH4 si NO2. In cazul in care dupa prima zi de aplicare a tratamentului nivelul de nitriti este peste 0.5gr/l  trebuie facut un schimb de apa de  30% din volumul total al iazului.

Observaţii speciale: După terminarea tratamentului, se recomandă folosirea de JBL AccliPond pentru regenerarea membranelor sensibile ale  mucoaselor şi pentru fortificarea sistemului imunitar. Pentru repopularea cu bacterii folositi JBL FilterStart Pond si BactoPond.

La terminarea tratamentului se recomanda filtrarea prin carbon activ timp de 2 zile pentru a indeparta resturile de medicament din apa, dupa care acesta trebuie schimbat. Schimbati 30% din apa.

Masuri speciale:

  • Nu folosiţi după data expirării.
  • Medicamentele trebuiesc păstrate într-un dulap încuiat neaflat la îndemâna copiilor.
  • Depozitaţi GyroPond Plus în ambalajul original, departe de lumină şi căldură.
  • A nu se folosi la animale destinate consumului uman.
  • Nu combinati cu alte medicamente.
  • Produs marcat în conformitate cu normele de aplicare UE  pentru animalele mici SAM0012

Ingredient activ la 100ml solutie: praziquantel(4000mg) .

Produs de: Compania Farmaceutica JBL GmbH, Germania