Iepurele ca animal de companie

Caracterul, inteligenta,voiciunea,curiozitatea, firea afectuoasa si jucausa a iepurelui, il fac sa fie un foarte apreciat si cautat animal de companie.

Detinerea unui iepure cere un grad foarte mare de responsabilitate din partea propietarului, acest lucru incluzand si tratament veterinar atunci cand este cazul.

Iepurii sunt animale sociabile si de aceea au nevoie de companie. Daca propietarul pleaca in timpul zilei, este incat ca iepurele sa aiba macar un partener de joaca din aceeasi specie.

Nu este indicat sa tineti impreuna un mascul si o femela, pentru ca acest fapt va avea drept consecinta imperecherea continua.

Iepurii sunt extrem de afectuosi, adora joaca si sunt animale de companie ideale.

Habitatul

Este incat sa achizitionati cusca si accesoriile necesare inainte de cumpararea iepurelui.

De indata ce ati adus noul membru al familei acasa, este de preferat s ail introduceti imediat in cusca pregatita anterior, pentru a se putea acomoda cu aceasta.

Nutritia

Iepurele are necesitati nutritionale complexe.Alimentatia necorespunzatoare poate cauza boli diverse, rahitism, anemie si pierderea fertilitatii.

O dieta si o igiena corecte pastreaza iepurii intr-o forma excelenta.Iepurii sunt mari amatori de graunte( orz, ovaz, grau, secara, hrisca si porumb)care constituie o excelenta sursa suplimentara in alimentatie.

Fanul este o sursa importanta de nutrienti si de fibre, esentiale pentru buna functionare a tractului digestiv.

Prin urmare, din cusca iepurelui, nu ar trebui să lipsească fânul. Hranirea pe baza de fan constituie o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Lasă un răspuns