HAVANA BROWN – PISICA DE CIOCOLATĂ

Pisicile maro sunt cunoscute de secole. Ele sunt probabil originare din Asia de Sud-Est și fac parte din grupul mai numeros al Pisicilor din Siam. Au ajuns în Marea Britanie în secolul al XIX-lea, odată cu importul Siamezei. Aceste pisici au fost descrise ca „Siameze cu blana de culoare maro și cu ochi verzi-albăstrui”. Havana Brown este perfectă pentru persoanele care vor un prieten sociabil și afectuos. O pisică dulce ca… ciocolata!

Documentele atestă că pisicile de culoare maro erau cunoscute și expuse în Europa în jurul anului 1890. Unul dintre numele pe care le-au primit este acela de „Pisici elvețiene de munte”. Ele au dispărut până după perioada următoare Celui de-al doilea Război Mondial, făcându-și din nou apariția în 1950. Atunci, un grup de englezi a identificat „design-ul” genetic al pisicii maro. Strămoșul rasei Havana Brown, așa cum o știm astăzi, este Elmtower Bronze Idol, rezultatul unei împerecheri accidentale dintre o pisică neagră cu păr scurt și o Siameză seal-point.

DESCRIERE GENERALĂ
Ce o face pe această pisică să fie unică? Primul lucru pe care îl remarcă un admirator este blana ei strălucitoare, de culoarea mahonului. O altă caracteristică unică este capul, mai mult lung decât lat. S-ar putea să fiți surprin și, atunci când vreți să luați în brațe o astfel de pisică, de faptul că este mult mai grea decât pare.

Corpul său are o mărime medie, trebuie să fie ferm și musculos, dând în același timp atât o impresie de putere, cât și de eleganță și de grație. Masculii tind să fie mai mari, cântărind de obicei între 3,5 și 4,5 kg, în timp ce femelele au o greutate cuprinsă între 2,7 și 3,5 kg. La naștere, pisoii sunt complet de culoare maro.

PERSONALITATE
În cazul în care căutați un animăluț foarte atașat de oameni și care să aducă mai mult a câine decât a pisică, atunci Havana Brown este oferta ideală! Exemplarele din această rasă sunt foarte inteligente, știu când sunt certate, răspund când sunt chemate și pot fi ușor dresate să meargă în lesă. În mod sigur, dacă ceea ce vă doriți este o pisică maronie cu nas proeminent, atunci Havana Brown e perfectă pentru dumneavoastră!

Aceste pisici se pot adapta călătoriilor pe care le faceți cu mașina, cu avionul sau cu orice alt mijloc de transport, fiind bune partenere de „trafic”. Unele torc atât de zgomotos, încât par să vibreze! Datorită tuturor acestor calități, Havana Brown este un animal de companie ideal, indiferent dacă vreți să vă prezentați cu ea în expoziții sau pur și simplu să o păstrați numai pentru dumneavoastră, drept prieten devotat.

Nu e deloc neobișnuit ca o astfel de pisică să vă atingă cu lăbuța pentru a vă atrage atenția sau să o rupă la fugă, după care să se așeze drept la picioarele dumneavoastră, cerând cu insistență să o scărpinați pe burtică. Datorită toleranței de care dau dovadă aceste pisici, ele se vor adapta programului dumneavoastră zilnic, dar nu este indicat să le lăsați singure perioade mai lungi de timp.

Lasă un răspuns