Agapornis- Papagalul Amorez

Stiati ca…? Agapornis îşi are originea din continentul Africa, fiind o specia necunoscutã în afara teritoriului african.

Primul papagal agapornis a fost descris la începutul anilor 1600 ca avand fața roșie și corpul de culoarea verde Datorita usurintei cu care se ingrijeste acest papagal, Agapornis a devenit foarte popular în întreaga lume. 

Denumirea de Agapornis provine din limba greacă și înseamnă „pasărea dragostei”, aceasta fiind considerată cea mai fidelă pasăre.

Comportament si personalitate:

Aceştia fiind papagali foarte afectuoşi au nevoie de o pereche, însa poate sta şi singur daca ai posibilitatea sa iţi petreci foarte mult timp cu el. Papagalul Agapornis, deşi este mic ca dimensiune, are inteligența și abilitatea unei păsări de dimensiune mare. Te va uimi cu abilitatea lui de a scăpa din colivia sa, uneori poate deveni un mic șef în casa ta.
Papagalul agapornis este inteligent, afectuos și jucăuș. Cu o socializare potrivită și adecvată veți stabili o relație puternică.

Hranirea

Aceste păsări se hrănesc cu semințe și fructe, alimentatia acestora trebuie să fie bogată în protein. Agapornis are  nevoie de mult spațiu în colivie, astfel  încât să poată da din aripi fără să se lovească, dar să încapă și trei vase (unul cu apă curata care trebuie inlocuita zilnic, unul cu semințe și unul cu mâncare proaspătă). Frunzele verzi de spanac proaspăt tăiate constituie o hrană importantă pentru papagalul Agapornis. Ovăzul este folosit ca supliment, fiind administrat umed în timpul perioadei de împerechere.

Imperecherea /Reproducerea:

Dacă deţii o pereche de papagali Agapornis în aceeași colivie, atunci pregătește-te pentru aparitia unor noi membrii ai familiei. Se reproduc destul de repede și o singura pereche poate produce 3 serii de ouă pe an.

Papagalii Agapornis sunt cunoscuţi ca papagali inseparabili, monogami – odata gasita o pereche, vor trai impreuna toata viata. La inceput cele doua pasari s-ar putea sa se ignore, dar, pe masura ce trece timpul (uneori dupa doar cateva minute, alteori dupa cateva luni) se vor lega unu de celalalt formand o adevarata pereche, pe viata. In cazul in care acest lucru se intampla, veti observa ca partenerii stau unul langa altul pe stinghiile din colivie, mananca impreuna, se ciugulesc, se curata unul pe altul cu ciocul.

Durata de viata

Papagalul Agapornis poate sã trãiascã între 17-20 ani ( in captivitate ), însa daca sunt intretinuti corespunzator,pot atinge si 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *