10 Curiozitati despre pisici

1. Pisoii  incep sa se joace incepand cu varsta de 4 saptamani. Ei isi exerseaza “ indemanarea vanatoreasca”, ascunzandu-se si dupa aceea surprinzandu-si mama si fratiorii.

2. Pisoii se nasc surzi, incepand cu 4 sau 5 zile, acestia incep sa auda anumite sunete, dar abia pe la varsta de 3 luni auzul fin al  acestora va functiona cum trebuie.

3. Pisicile pot vedea noaptea de 5 ori mai bine decat oamenii – in special daca tinta este in miscare – chiar daca nu pot distinge atat de multe culori ca ochiul uman.

4. O pisica are 244 de oase in corp (spre deosebire de oameni, care au 206). Au 60 de vertebre, iar 20 dintre aceste oase sunt localizate in coada, pentru flexibilitate.

5. Mustatile unui pisoi joaca un rol foarte important . Aceste sunt niste fire foarte sensibile de par, care “joaca rolul” unor antene, primind informatii de la vibratii. Sprancele pisoilor au acelasi rol.

6. Pisicile pot sari de 5 ori lungimea propriului corp. In termeni umani, ar fi echivalentul unei sarituri de lungimea unui bazin.

7. Pisica trebuie lasata afara doar dupa ce i se vor face toate vaccinurile.Acestea le feresc de boli serioase.

8. Iarba pisicii ajuta la digestie si ajuta la eliminarea ghemotoacelor de blana.

9. Dimensiunea unui pisoi poate varia in functie de numarul de frati. In medie o pisica poate naste 6 pui.

10. Pisicile se nasc cu 26 de dinti de lapte, inlocuiti de 30 de dinti permanenti pe masura ce cresc.
Majoritatea pisicilor adulte nu au enzima necesara pentru digerarea laptelui.

Lasă un răspuns