Totul despre rozatoare

Sfaturi de îngrijire a porcușorilor de Guineea

În ciuda numelui lor, porcușorii de Guineea nu sunt nici porci și nici nu provin din Guineea. Ei provin, de fapt, din Munții Anzi (America de Sud) și se presupune că aceste animale au fost domesticite pentru prima dată acum mai bine de 7000 de ani (în anul 5000 î.Hr). Face parte din familia rozătoarelor și a devenit unul dintre cele mai îndrăgite animale de companie, însăși regina Angliei, Elisabeta a II-a deținând un porcușor.

Citeste mai mult...


 

Sfaturi la achiziționarea unei chinchille

Chinchilla este un rozător tot mai popular în rândul iubitorilor de animale. Drăgălașă, sociabilă, cu blana deasă, moale și catifelată, chinchilla nu necesită îngrijiri speciale, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ai grijă de ea cât mai corect. Chinchilla este originară din America de Sud, din regiunea Munților Anzi. Inginerul american Mathias Chapman este primul crescător de chinchille din lume. Datorită preocupărilor sale asidue de a salva specia de la dispariție, chinchilla ajunge să fie cunoscută în întreaga lume, atât ca animal de crescătorie, cât și ca animal de companie.

Citeste mai mult...


Ingrijirea Hamsterilor

Hamsterii sunt mici rozătoare de diferite tipuri și culori, a căror greutate variază la masculi între 85 și 140 grame iar la femele între 95 și 120 grame.
Speranța de viață a hamsterilor este de doi până la trei ani dar sunt și cazuri în care pot trăi până la patru sau chiar cinci ani.

Citeste mai mult...


 

Învață-ți iepurele să folosească litiera

În sălbăticie, iepurii elimină în afara vizuinilor în care locuiesc. De fapt, au un loc anume, undeva la capătul vizuinei, pe care-l folosesc atunci când trebuie să urineze sau să excreteze. Oamenii au învăţat să profite de acest comportament instinctiv pentru a învăţa iepurii de casă să folosească litiera.

Ce tip de litieră să aleg pentru iepuraş?

Lădiţa trebuie să fie suficient de mare încât iepuraşul să se poată mişca liber prin ea. Pe lângă faptul că elimină acolo, uneori iepurii mai şi adorm în litieră. Poţi folosi lădiţe dreptunghiulare sau triunghiulare, singura condiţie e să fie suficient de mari. Unii iepuri tind să urineze pe margini, aşa că e mai bine ca litiera să aibă marginile mai înalte.

Citeste mai mult...