Cum sa iti hranesti cainele sau pisica

Nutriția corectă penru pisica ta

De multe ori, mentalitatea noastră în ceea ce privește felul de hrană la care au acces pisicile lasă de dorit. În multe gospodării, pisica nu este tratată ca un animal de companie, care are dreptul la hrană și la îngrijire adecvate, ci ca un animal semisălbatic, care trebuie să ne scape de rozătoare și să-și procure singură mâncarea sau să fie hrănită cu ceva resturi de la masă.

Citeste mai mult...


 

Alimentație ca la carte

Fiind un animal de pradă, pisica este mai întâi de toate un carnivor. Ca atare, o pisică are nevoie de proteine din carne și de 300 kcal pe zi, iar în natură, un vânat care cântărește în jur de 30 de grame îi asigură acesteia cam 60 kcal/gram. Acesta este motivul pentru care, în natură, pisica se hrănește des și în cantități mici, pe toată durata zilei.

Citeste mai mult...


 

Ajutor! Câinele meu e supraponderal!

Atunci când întâlnesc o persoană supraponderală, unii dintre noi au tendinţa, de cele mai multe ori greşită, să judece ceea ce văd prin prisma sarcasmului şi a unei raţiuni ilogice. A avea probleme de greutate nu înseamnă întotdeauna că trebuie să dăm vina pe mâncare, pe cât şi ce mâncăm. Obezitatea, de exemplu, poate fi generată, pe lângă abuzul alimentar, şi de factori ereditari, de sedentarism sau diferite traume.

Citeste mai mult...


 

Suplimentează-i corect necesarul de vitamine!

Un căţel sănătos are nevoie de o alimentaţie completă şi echilibrată din punct de vedere nutriţional, care să îi permită dezvoltarea şi desfăşurarea unei activităţi normale. Alimentaţia trebuie să prevină îmbolnăvirea datorată unor carenţe, sau pe cea datorată unei imunităţi scăzute ce are ca fond o alimentaţie deficitară. În acest sens, hrana pe care i-o administrăm animalului de companie trebuie să asigure necesarul de: proteine, vitamine, minerale, grăsimi, carbohidraţi şi fibre. Proteinele se găsesc mai ales în carne, lapte, ouă, peşte, conserve de carne, etc. Creşterea câinelui se realizează pe baza proteinelor, imunitatea, circulaţia, depind de acestea.

Citeste mai mult...


 

Ingredientele vitale din hrana câinelui tău

De când îţi tot spunem să citeşti eticheta, probabil că ai început să dai atenţie lucrurilor care sunt menţionate pe ambalajele produselor din magazine. Iar la hrana câinilor, trebuie că ai remarcat diverse ingrediente specificate de către producător. Ei bine, în continuare îţi vom arăta care este rolul fiecărui ingredient în parte şi de ce este necesar în hrana câinelui tău. Aşadar, iată după ce să te uiţi pe eticheta oricărui produs destinat hrănirii câinilor.

Citeste mai mult...


 

Ingredientele din hrana câinelui tău

Se întâmplă foarte rar ca atunci când facem o achiziţie în interesul propriu, cum ar fi un aparat electrocasnic, un telefon mobil sau chiar un automobil, să nu alegem neapărat produsul cel mai ieftin, gândindu-ne că în acest caz trebuie să cumpărăm ceva cât mai fiabil, şi cât mai bun, pentru a merita investiţia făcută. Atunci, se naşte întrebarea firească. De ce mergem la supermarket şi încurajăm producătorii de hrană ieftină pentru animale, care este vizibil de o proastă calitate? .

Citeste mai mult...


 

Miracolul din farfurie

Descoperă ingredientele naturale din hrana pisicii

 O veche cugetare populară spune că medicul tratează, iar natura vindecă. Natura ne oferă o mulţime de materii prime importante pentru sănătate, pe care trebuie doar să le descoperim şi să le folosim corect în alimentaţia de zi cu zi. De aceea, producătorii de hrană pentru pisici au inclus în produsele lor o serie de ingrediente precum seminţele de struguri, de in, pulpa de sfeclă, tărâţele de ovăz, yucca, rozmarinul sau roşcova.

Citeste mai mult...