Pentru iubitorii de cai si calarie

Cum călărești în siguranță în natură?

Tocmai te-ai decis să ieși în natură, la o plimbare călare și să petreci câteva clipe minunate în compania cailor și a prietenilor care împărtășesc aceeași pasiune pentru echitație ca și tine. Indiferent de cât de multe ceasuri petreci în aer liber, trebuie să te gândești întotdeauna la siguranța ta dar și a calului tău. Iată câteva sfaturi care să te ajute să călărești în siguranță.

Citeste mai mult...


 

La pășune sau în boxă?

Calul tău petrece mai mult timp închis în boxă, sau paște liniștit, în padoc, cât este ziua de lungă? Cum știi care este cel mai bun mod de viață pentru calul tău? Cu alte cuvinte, pentru sănătatea sa și pentru calitatea performanței, este indicat să alegem pășunea sau boxa? Câte puțin din fiecare, fără îndoială, iar ”dosajul” variază în funcție de împrejurări.

Citeste mai mult...


 

Cum îți pregătești calul pentru sezonul rece

În calendare, doar o lună ne mai desparte de iarnă, iar în unele zone, sezonul rece s-a instalat deja. Caii sunt, evident, mai rezistenți la frig decât noi, oamenii, dar asta nu înseamnă că nu au nevoie de o atenție specială atunci când temperaturile scad simțitor. Cum îl poți pregăti corect pentru iarnă, afli în rândurile care urmează.

Citeste mai mult...


 

Hanoverianul

De decenii, caii hanoverieni sunt considerați unii dintre cei mai de succes competitori din întreaga lume la dresaj, sărituri și probă completă. Calul din rasa Hanoverian este un pur sânge originar din Germania, căruia îi sunt atribuite multe medalii de aur în toate cele trei competiții olimpice ecvestre. De altfel, Hanoverian este una dintre cele mai vechi, mai numeroase și mai de succes rase pure. 

Citeste mai mult...


 

Descoperă plăcerea de a urca pe cal


Echitaţia este un sport, dar, în acelaşi timp, şi o activitate recreativă, care reuşeşte să-i deconecteze pe cei care au această pasiune. Poate fi învăţată la orice vârstă, atât de adulţi cât şi de copii, care se lasă, astfel, cuceriţi de plăcerea de a urca pe cal.

Citeste mai mult...


 

“Inamicii” de sezon

Cum să-l aperi de muste 

Vara este anotimpul ideal pentru o plimbare călare în aer liber dar şi un sezon excelent pentru a lăsa calul să pască în voie la păşune. Singurul inconvenient, în perioada estivală, îl reprezintă insectele. Ţânţari, muşte, căpuşe, păduchi, acestea vor defila în voie în jurul calului tău. Deşi cabalinele se pot proteja în mod natural contra lor, un mic ajutor din partea ta va fi mai mult decât binevenit pentru a-i asigura companionului tău o vară fără griji.

Citeste mai mult...